AcasăNoutăţi201420 Ianuarie: Rezultate colectă pentru victimele taifunului din Filipine

Rezultate colectă pentru victimele taifunului din Filipine

Conferinţa Episcopilor Catolici din Romania a organizat duminică, 8 decembrie 2013, în toate bisericile catolice din ţară, o colectă pentru ajutorarea victimelor taifunului din Filipine.
Parohiile catolice şi organizaţiile Caritas din Filipine au fost alături de persoanele afectate încă din primele momente ale dezastrului. Echipe Caritas din mai multe ţări au sosit apoi în Filipine pentru a sprijini Caritas‐ul local. Până acum, au reuşit să distribuie pachete cu alimente pentru peste 68.000 de familii. O problemă urgentă o reprezintă adăposturile pentru cele 4 milioane de oameni rămaşi fără locuinţe.
În spiritul carităţii fraterne pe care Evanghelia ne-o învaţă iar Biserica o propovăduieşte, credincioşii Eparhiei Greco Catolice de Oradea au răspuns acestui apel donând suma de 7.919 lei următoarele parohii: Aleşd, 80 lei; Bădăcin, 100 lei; Băiţa, 40 lei; Cheţ, 180 lei; Chilioara, 51 lei; Cizer, 10 lei; Cosniciu de Jos, 50 lei; Cosniciu de Sus, 50 lei; Delani, 32 lei; Drăgoteni, 30 lei,; Drighiu, 160 lei; Fiziş, 30 lei; Grădinari, 31 lei; Iaz, 170 lei; Ioaniş, 30 lei; Izvoarele, 85 lei; Marca, 111 lei; Oradea, Mănăstirea „Maica Domnului”, 620 lei; Oradea, „Sfântul Gheorghe”, 97 lei; Petrani, 31 lei; Plopiş, 900 lei; Pocola, 80 lei; Porţ, 151 lei; Prisaca, 55 lei; Sâg, 50 lei; Sudrigiu, 20 lei; Şimleu Silvaniei, 2.653 lei; Ştei, 100 lei; Şumal, 324 lei; Valcău de Jos, 100 lei; Valea lui Mihai, 85 lei; Vălanii de Beiuş, 100 lei; Zalău, „Sfânta Familie”, 752 lei; Zalău, „Sfântul Ap. Petru şi Pavel”, 561 lei.
Parohia "Duminica Tuturor Sfinţilor" din Oradea a donat suma de 1.750 lei. Centrul Don Orione din Oradea a donat suma de 5.000 de lei. Atât parohia cât şi centrul au direcţionat direct şi împreună această sumă spre Filipine.