AcasăNoutăţi20147 Ianuarie: Şi-au aplecat privirile spre sărmani

Şi-au aplecat privirile spre sărmani

Aşa cum face în fiecare an, şi în 2013, de Crăciun, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) şi-a aplecat privirile spre cei nevoiaşi. Organizaţia, nu doar că a dus tradiţia mai departe, ca beneficiarii săi să nu ducă lipsă de ceva de sărbătoarea de Crăciun, ci s-a îngrijit să ofere căldură şi speranţă sărmanilor. În jur de 80 de persoane, care provin din familii nevoiaşe şi chiar oameni ai străzii, beneficiari ai programului ,,O masă caldă pentru sărmani”, au luat masa de Crăciun împreună cu angajaţii, voluntarii şi familiile celor din ACEO, la cantina socială a organizaţiei. În jurul prânzului, bucuroşi că cineva se gândeşte la ei, s-au aşezat cuminţi la masă şi au mâncat în linişte tot ce li s-a pus în farfurie. Nu au făcut mofturi şi nu au uitat să spună, la final, ,,Vă mulţumim pentru că ne-aţi făcut să ne simţim ca într-o familie!”. Iar cei de la Caritas Eparhial au avut grijă ca masa să fie bogată, iar atmosfera cât mai familiară.
Astfel, Caritas Eparhial a reuşit să-i facă pe oameni să uite, pentru o clipă, de problemele cu care se confruntă şi să simtă Magia Crăciunului.
,,Crăciunul prin excelenţă este o sărbătoare a familiei. Dorim ca asistaţii noştri să simtă de Crăciun, mai mult ca oricând, că fac parte dintr-o familie. Dorim să aducem un strop de bucurie, cu ocazia Crăciunului, în sufletul şi pe chipul unor oameni singuri, aflaţi în nevoie sau bolnavi. Aceasta este esenţa Sărbătorii Crăciunului: să dăruieşti”, este de părere părintele Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.
Crina DOBOCAN www.bihon.ro