Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201330 Decembrie: Caritas Eparhial, în sprijinul celor aflaţi în nevoie
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Caritas Eparhial, în sprijinul celor aflaţi în nevoie

Caritas Eparhial, în sprijinul celor aflaţi în nevoie

O familie din Cetariu va avea o iarnă mai călduroasă, de ieri, mulţumită Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Familia trăieşte, de ani buni, în condiţii greu de imaginat, într-o căsuţă sărăcăcioasă, prevăzută cu o cameră în care locuiesc patru suflete şi o cămăruţă, ultima folosită pe post de bucătărie. Oamenii nu au curent electric şi nici apă curentă. În căsuţa în care locuiesc cei patru membrii ai familiei – doi părinţi şi două fete (dintre care una cu dizabilităţi) -, exista doar o sobă care scotea fum în permanenţă şi care nu dădea căldură. Era o sobă veche. Familia trăieşte dintr-un ajutor social şi din puţinii bănuţi pe care îi face tatăl muncind ca zilier. Insuficienţi însă pentru a le permite să-şi fi cumpărat o sobă.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a cumpărat-o şi a oferit-o acestei familii care avea atâta nevoie de ea. De asemenea, organizaţia le-a oferit haine de iarnă şi alimente.
Asociaţia doreşte să-i sprijine pe cei aflaţi în nevoie şi în cursul anului, chiar dacă întâmpină dificultăţi în a strânge alimente, spre exemplu.
„Ajutorul nostru a fost unul ocazional, pentru că a fost o situaţie excepţională. Nu ne-am focusat pe oferirea de sobe sau lemne. Programele noastre sunt o masă caldă, zilnic, pentru 70 de persoane, duşuri pentru oamenii străzii, de două ori pe săptămână. Noi oferim alimente şi îmbrăcăminte, nu doar înainte de sărbători, ci pe întreaga perioadă a anului. În acest an însă ne este foarte dificil, pentru că nu ne putem desfăşura campania de strângere de alimente în hipermarketuri, cum am reuşit până acum. Vom aştepta campania de Paşti, din biserici”, a declarat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.
Asociaţia Caritas Eparhial doreşte să mulţumească pe această cale binefăcătorilor care au oferit sau oferă resursele necesare susţinerii acestor oameni nevoiaşi.
Cei care doresc să li se alăture celor de la Caritas Eparhial în acţiunile pe care le organizează pentru oamenii aflaţi în dificultate sunt invitaţi la sediul organizaţiei din strada Mihai Pavel, nr. 4.
Crina Dobocan www.bihon.ro
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS