AcasăNoutăţi20136 Noiembrie: Apel Colectă

Apel Colectă

Har şi pace din partea lui Dumnezeu, iar de la noi binecuvântare pentru toţi cei ce aduceţi daruri şi faceţi bine întru sfintele noastre biserici şi vă aduceţi aminte de cei săraci.
+ Virgil Bercea
Episcop
Dragi credincioşi,
Celebrarea Sfintei Liturghii face referire la gesturile lui Isus. Dacă Euharistia nu ne trimite în serviciul celor cărora le este foame, celor care suferă, celor care sunt marginalizaţi, ce semnificaţie are pentru noi? Isus nu vrea nimic decât numai ceea ce este. De ceea, pentru ceea ce este în mâinile sale îi mulţumeşte Tatălui, binecuvântează şi distribuie acel puţin. Cinci pâini îi ajung pentru toată lumea. Astfel ne învaţă cum trebuie să trăim: ca fii faţă de Dumnezeu şi ca fraţi faţă de semenii noştri.
Isus deschide strada fraternităţii! Prin înmulţirea pâinilor pentru 5 000 de oameni El ne face să vedem că ceea ce pare imposibil la prima vedere este posibil, pentru că există şi puterea iubirii Tatălui care ajută gesturile noastre frăţeşti. Adevărata minune este aici: în împărtăşire, în compătimire, în iubire.
Minunile le putem face şi noi. Căci doar acela care iubeşte poate înmulţi pâinea. Pentru că numai iubirea poate face miracole. Din puţin, din gesturile noastre cotidiene, din inimile noastre convertite Domnul poate să scoată multul abundenţei, miracolul înmulţirii.
Ai ceva să oferi pentru ca El să poată sătura, nu numai pe tine, ci şi pe mulţi alţii? Ţi se pare că ai puţin, dar acel puţin pe care îl ai este important. Şi este important numai dacă îl dăruieşti. Puţinul tău este preţios. Isus îl cere acum de la tine. Şi azi, mulţi fraţi suferă de foame, de sete, de nedreptate. Isus şi azi se adresează nouă ca şi atunci ucenicilor: Daţi-le voi de mâncare”.
Nu putem să spunem nu, nu putem să ne gândim doar la noi înşine, ci trebuie să ne gândim şi la alţii care sunt mai puţin norocoşi decât noi. Şi azi, prin urmare, prin mici gesturi de bunătate şi caritate se poate repeta miracolul înmulţirii pâinilor.
Colecta specială care se organizează în Duminica Samariteanului Milostiv are ca şi scop strângerea de fonduri pentru susţinerea Cantinei Sociale unde, zilnic, iau masa 50 de adulţi şi 11 copii. Prin urmare tasul din data de 10 noiembrie 2013 va fi predat, de fiecare parohie, Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Doamne, dă-ne nouă capacitatea de nu lăsa să lipsească vreunui frate, pâinea cotidiană, ce Tu nu ai lăsat să ne lipsească nouă. Amin.
Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte