AcasăNoutăţi20134 Octombrie: Voluntar în Caritas

Voluntar în Caritas

Carla Schaefer şi-a desfăşurat activitatea în perioada 29.07.2013-28.09.2013 la Caritas Eparhial Oradea. S-a implicat în diferite activităţi, propuse de către asociaţie, pe care le-a îndeplinit zilnic sub îndrumarea şi în prezenţa permanentă a unuia din personalul angajat al asociaţiei: administrator şi/sau asistent social şi/sau pedagog social, bucătar. Cu acest prilej, ea a avut oportunitatea de a se implica în executarea activităţilor derulate în cadrul celor 3 servicii, manifestând o atitudine cooperantă şi civilizată faţă de personalul asociaţiei şi beneficiarii cu care a intrat în contact.
Carla a dat dovadă de seriozitate şi perseverenţă, a fost punctuală şi responsabilă de îndeplinirea sarcinilor primite. Deşi este dintr-o altă ţară, (Germania) s-a integrat bine, şi-a consolidat cunoştinţele în ceea ce priveşte vorbirea limbii române.
Această experienţă ca voluntar în cadrul asociaţiei noastre, sperăm că îi va fi utilă în perspectivele de viitor pe care doreşte să le urmeze.
Mi-a plăcut că am fost implicată în diverse domenii de lucru dar şi faptul că am avut o relaţie apropiată atât cu personalul asociaţiei cât şi cu beneficiarii. Să îmi petrec timpul cu copiii din cadrul centrului a fost ceva special mai ales că mi-am dezvoltat o relaţie bună cu aceştia.
La început am avut dorinţa de a avea un program mai mult sau mai puţin fix dar am fost încântată să observ că fiecare săptămână a decurs diferit. A fi capabilă şi a-mi asuma responsabilităţi şi a lua totul în serios a fost un sentiment bun. Mi-a plăcut atmosfera dintre angajaţi dar şi raportul dintre angajaţi şi beneficiari, conversaţiile făcându-se de la acelaşi nivel şi nu de la unul superior.
În cele din urmă aş dori să spun că sunt mulţumită de tot şi de felul în care, cu răbdare, mi s-a explicat, m-a făcut să mă simt ca şi acasă. Carla
Ioana GHERASIM