AcasăNoutăţi201323 Septembrie: Aniversarea Casei celor fără casă

Aniversarea Casei celor fără casă

Centrul Social Maria Rosa a împlinit frumoasa vârstă de 2 ani, momentul fiind sărbătorit cu toate persoanele care vin şi beneficiază de serviciile din cadrul Centrului Social Maria Rosa (casa). De data aceasta li s-a oferit un prânz festiv şi, dacă în fiecare zi ei trebuie să îşi ia mâncarea de la bucătărie, în această zi festivă au fost serviţi la masă de către voluntari şi angajaţi.
La 2 ani de la deschiderea Centrului, uitându-ne în urmă, ne dăm seama de lucrurile extraordinare realizate. Centrul, a devenit „casa” multor persoane care nu mai au un cămin. Când vorbim de „casă” ne referim la faptul că aceste persoane aici, la noi, fac lucrurile pe care noi le facem acasă: mănâncă, se îmbracă, se spală.
Serviciul Cantina Socială, a permis servirea mesei calde zilnice în condiţii decente a unui număr de 120 persoane aflate în situaţii de dificultate.
La 2 ani de la deschiderea Duşurilor Sociale, am oferit sprijin în efectuarea igienei corporale unui număr de 205 persoane, iar numărul duşurilor efectuate a fost de 1.572. Astfel, prin asigurarea condiţiilor optime necesare menţinerii şi realizării igienei corporale am facilitat reintegrarea socio-profesională a persoanelor fără adăpost.
De asemenea s-au diversificat activităţile şi în cadrul Serviciului Centrul de zi pentru copii „Gabriele”. În cursul ultimului an, 8 copii au participat la activităţile desfăşurate în cadrul serviciului, activităţi educative şi non – formale, activităţi recreative – tabăra de vară, bilunar au participat la o oră de educaţie pentru sănătate susţinute de un asistent medical, şi la alte activităţi bazate pe nevoile individuale specifice fiecărui copil. Atât copiilor cât şi membrilor familiei le-au fost asigurate îmbrăcămintea adecvată fiecărui sezon şi accesul la duşurile sociale. Copiii care frecventează zilnic Centrul de Zi, au de asemenea asigurată o masă caldă zilnică.
La finalul celor 2 ani de activităţi derulate în cadrul Centrului Social Maria Rosa suntem în continuare preocupaţi de creşterea calităţii serviciilor oferite semenilor noştri aflaţi în nevoie.
Ioana Gherasim