AcasăNoutăţi201316 Septembrie: Creştem împreună!

Creştem împreună!

Caritas Eparhial Oradea a deschis un centru educativ de circa un an şi jumătate şi a iniţiat un nou parcurs educativ şi speră să-l continue şi în viitor. În acest an, tabăra de vară având ca temă mottoul „Creştem împreună” a fost o experienţă nouă pentru toţi participanţii. Tabăra s-a ţinut din 26 la 30 august la Ionaiş cu participarea coordonatorului centrului educativ, doi preoţi şi un grup de voluntari din Faenza, Sicilia, Germania şi România.
În cele cinci zile copiii şi adolescenţii centrului s-au cunoscut mai bine şi au învăţat să se accepte şi să îi accepte pe ceilalţi cu defectele şi calităţile lor, de a avea o persoană care organizează ziua întreagă, de a-i respecta pe ceilalţi şi locul unde se aflau, au înţeles ce înseamnă a fi responsabil, au învăţat să nu le fie frică că vor greşi, au învăţat să execute tot ceea ce trebuie făcut cu zâmbetul pe buze.
Voluntarii le-au voit binele, au stat alături de ei în orice moment al zilei ca şi cum ar fi stat cu familia lor.
Au mai fost şi zile „colorate” când ne-am jucat, am dansat, am recitat, am pălăvrăgit, ne-am îmbrăţişat, am cântat, ne-am rugat Domnului mulţumindu-i de mâncarea dăruită, am râs, ne-am iubit unii pe alţii dar ne-am şi ciondănit, am făcut curăţenie, am împărtăşit drumeţiile şi camerele, am vizitat Peştera Urşilor, muzeul obiectelor tradiţionale româneşti şi am vizitat locul de unde izvorăşte Izvorul minunilor.
Nu vom uita niciodată zâmbetele persoanelor întâlnite în această tabără precum nici vitalitatea acestora.
Trăiască dragostea, trăiască fraternitatea, trăiască misiunea!
Alecsandra Crovasce