AcasăNoutăţi201312 August: Weekend în natură

Weekend în natură

Aşa cum bine a spus Cardinalul Iuliu Hossu "Credinţa noastră este viaţa noastră!" Şi pentru că, credinţa fără caritate nu aduce rod şi, caritatea fără credinţă ar fi un sentiment lipsit de consistenţă, noi, voluntarii, datorită credinţei vedem chipul lui Cristos reflectat în cei care ne cer ajutorul şi contaminaţi de iubirea Lui nu putem sta impasibili. Schimbare este cuvântul nostru de ordine şi odată cu schimbările pe care le facem cu noi înşine încercăm să schimbăm şi lumea în care trăim.
La sfârşitul lunii iunie 2013 Asociaţia Caritas Eparhial Oradea ne-a dăruit un sfârşit de săptămână minunat la Stana de Vale. Pe scurt am ajuns în 28 seara, ne-am instalat, peste aşteptări, de confortabil. Prin grija pr. Vasile am avut parte de căldură plăcută în camere şi între noi.
Sâmbătă dimineaţa am fost prezenţi cu toţii la celebrarea Sfintei Liturghii, fiind sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Ţinută afară, în natură, cântările noastre se contopeau cu ciripitul vesel al pasărilor, cu razele mângâietoare ale soarelui şi adierea vântului.
Seara, ne-am adunat cu plăcere în jurul focului, unde pr. Vasile a iniţiat discuţii pe tema samariteanului milostiv, a renunţării dar şi pentru a ne cunoaşte mai bine. Tot la lumina şi căldura focului, Delia şi noi toţi ca printr-o magie am transformat cartofii, ciupercile, mămăliga, pâinea, micii şi carnea de pui în bunătăţi delicioase. Ne-am distrat cu diverse jocuri uitând de vârstă şi timp.
Duminică la ora 10.00, iarăşi Sfânta Liturghie în aerul pur al dimineţii. Aer pe care l-am inspirat cu mare pofta făcând şi drumeţii la Izvorul Minunilor şi mai departe.
Dar pentru că muntele e ca viaţa însăşi, plin de suişuri şi coborâşuri, capricios şi imprevizibil, singura modalitate de-a te simţi bine, e să-l iei aşa cum e, ştiind că după ploaie apare negreşit soarele, că prăpastia e periculoasă, doar, dacă te apropii prea mult de marginea ei şi, că-n abundenţa de verde, îşi vor face loc o multitudine de alte culori.
Într-un cuvânt a fost o ieşire în natură deosebit de reuşită, care cu siguranţa ne-a îmbogăţit şi sufleteşte. Mulţumim Caritas!
Novice în voluntariat Dana P.