AcasăNoutăţi20133 Mai: Colecta de Paşti 2013

Colecta de Paşti 2013

În perioada Postului Mare 2013 am organizat o colectă de alimente în bisericile greco-catolice din Oradea Catedrala „Sfântul Nicolae”, Mănăstirea „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea, Biserica „Sfântul Gheorghe”, Biserica Înălţarea Domnului, Biserica „Schimbarea la faţă”, Biserica Seminarului „Sfântul Gheorghe”) şi Biserica din Haieu. Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente ale lor pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 32 de voluntari, cu vârste cuprinse între 13 şi 63 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 224 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 994 lei.
La colectă s-au adunat alimente de bază, şi anume: ulei (140 de litri), făină (157 de Kg), zahăr (127 de Kg) orez (106 de Kg), paste făinoase (122 pachete) etc. cu o valoare de inventar de 2.971 lei.
Unii credincioşi au ales să facă donaţii în bani. Acestea au fost în valoare de 9.501 lei.
Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului familiilor ai căror copii frecventează Centrul de zi „Gabriele”. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice - care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Din anul acesta, o parte semnificativă a bunurilor colectate va fi destinată Centrului Social „Maria Rosa” unde se prepară zilnic masa de prânz pentru 70 de persoane.
Tuturor celor care au făcut aceste donaţii le mulţumim şi le dorim în numele beneficiarilor noştri Sărbători Binecuvântate şi fericite!
Olimpiu Todorean