AcasăNoutăţi20131 Aprilie: Casa Frenţiu pe Oradea pune suflet

Casa Frenţiu pe Oradea pune suflet

Implică-te! Să construim împreună: Casa Frenţiu!
Casa unei bătrâneţi înţelepte, senine şi respectate.
Casa Frenţiu este o casă rezidenţială destinată persoanelor vârstnice şi cu probleme socio-economice care le va oferi acestora şansa unei vieţi lipsite de griji şi le va reda demnitatea.
Grupul ţintă al proiectului îl constituie persoanele vârstnice şi singure din Oradea. Casa va avea posibilitatea de cazare permanentă a maxim 48 de vârstnici. Casa Frenţiu este amplasată într-o zonă liniştită a oraşului, înconjurată de mult spaţiu verde. Clădirea are un regim de înălţime D + P + E + M cu o suprafaţă desfăşurată totală de 2.620, 22mp şi respectiv o suprafaţă utilă totală de 2.198,27mp.
Casa este o construcţie pe 5 nivele:
Demisol: 3 ateliere în care vârstnicii vor putea desfăşura diverse activităţi pentru petrecerea timpului în mod util;
Parter: 2 saloane, sala de mese, bucătăria şi capela;
Etaj: 12 garsoniere;
Mansarda: 12 garsoniere;
Supra-mansardă: un apartament pentru administratorul casei care va locui aici permanent.
Valoarea estimată a construcţiei este de 5.280.000 lei. În prezent, clădirea este ridicată, are montate geamurile şi uşile exterioare, are acoperiş. Lucrările realizate până acum au costat 1.980.000 lei, bani proveniţi de la partenerii externi ai asociaţiei şi din resurse proprii.
Lucrări rămase: arhitectura interioară, arhitectura exterioară, instalaţii sanitare interioare, instalaţii de încălzire interioare, instalaţii electrice interioare, reţea de canalizare pluvială.