AcasăNoutăţi201314 Martie: Întâlnire de formare

Întâlnire de formare

Caritas Eparhial Oradea a organizat sâmbătă, 09.03.2013, o întâlnire a voluntarilor care vin şi dau o mână de ajutor la Centrul Social.
Întâlnirea a avut loc la Centrul Social Maria Rosa şi au participat un număr de 32 de voluntari. Asistentul social, Gherasim Ioana, a reamintit voluntarilor în ce constă munca asistentului social cu beneficiarii noştri şi, totodată, care este importanţa voluntarului în Caritas.
Apoi avut loc un moment de formare şi de împărtăşire pe tema voluntariatului. Fiecare voluntar s-a prezentat şi s-au format două grupuri. Tema discuţiei a fost „De ce fac voluntariat?”. O voluntară a spus: „Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât mâinile care se roagă”, o altă voluntară: “Caritas este locul unde este nevoie de ajutor, unde voluntarii prin muncă şi prin dăruirea lor sufletească pot să schimbe ceva, pot oferi măcar un zâmbet şi o vorbă bună celui aflat într-un impas adică aproapelui nostru”.
Animatorii grupurilor au concluzionat că voluntarii vin la Caritas din dragoste. La sfârşitul întâlnirii pr. Vasile Şoptea a prezentat o parabolă din Evanghelie (Marcu cap. II v. 1-5), scoţând în evidenţă asemănarea dintre cele patru persoane care transportă un slăbănog şi care fac tot posibilul să fie ajutat de Isus, chiar să spargă şi acoperişul casei, şi voluntarii de la Caritas care încearcă şi ei sa ducă „slăbănogul” în faţa bunătăţii.
Întâlnirea s-a încheiat cu o mică agapă frăţească oferită de cantina Centrului Social Maria Rosa pentru doamnele şi domnişoarele care cu o zi în urmă au sărbătorit Ziua Femeii.
Le mulţumim tuturor pentru implicarea şi timpul oferit Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Adela Dejeu