AcasăNoutăţi201228 Decembrie: La masă cu săracii de Crăciun

La masă cu săracii de Crăciun

A devenit o tradiţie ca de Crăciun angajaţii şi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea (ACEO), împreună cu familiile acestora, să ia masa cu cei care mănâncă zilnic la cantina socială a organizaţiei.
Uniţi de dragostea pentru semeni, angajaţii şi voluntarii ACEO, au ales să-şi petreacă această sărbătoare cu cei cu care soarta nu a fost generoasă.
În ziua de Crăciun, în jur de 80 de persoane, adulţi şi copii, au luat prânzul la cantina Centrului Social ,,Maria Rossa” al ACEO.
Aperitiv, ciorbă ţărănească de porc, sarmale, friptură, felii de cozonac, vin, cafea, colinde, căldură şi zâmbete din plin. Acesta a fost meniul sărmanilor Oradiei care au luat parte la masa de Crăciun oferită de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea. Dacă pentru unii Crăciunul înseamnă căldura unui cămin, cadouri sub brad, gadget-uri, excursii în diverse zone de pe glob, pentru beneficiarii Caritas Eparhial Oradea o farfurie cu mâncare caldă şi o vorbă blândă simbolizează sărbătoarea Naşterii Mântuitorului.
,,A fost cel mai frumos Crăciun din viaţa mea”, a spus unul dintre beneficiarii cantinei sociale, mulţumind cu voce tare binefăcătorilor. ,,Dacă am avea ce mânca, nu am mai fi aici”, a completat un altul.
www.bihon.ro