AcasăNoutăţi200931 Decembrie: Distribuire de alimente celor aflaţi în dificultate

Distribuire de alimente celor aflaţi în dificultate

Activitatea Departamentului de Asistenţă Socială în luna decembrie a fost marcată de sărbătorile de iarnă. Distribuirea de alimente fiind una dintre activităţile derulate de asociaţie. Multe familii au ales să primească pachetul prevăzut în planul de intervenţie cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel am distribuit pachete alimentare de bază pentru 110 familii şi persoane aflate în dificultate. Alimentele au fost asigurate din colecta de alimente organizată de asociaţie în perioada 12 – 23 decembrie 2009.
Pentru majoritatea gospodinelor acest pachet a fost singura posibilitate de a asigura o mâncare gătită pentru familie iar pentru copiii care provin din aceste familii cadoul de sărbători fiind mâncarea caldă. Numai acele persoane se pot bucura şi pot valoriza puţinul primit care nu au acasă în cămară mai mult decât au primit.
Pachetul alimentar oferit nu este un simplu ajutor după care întind mâna. Adevărata valoare a acestor pachete se măsoară în zâmbetul copiilor, strângerea de mână a vârstnicului şi speranţa din ochii mamelor.
Asociaţia este alături de aceste persoane nu numai de sărbători, deoarece întâmpină dificultăţi pe toată perioada anului. De aceea, asociaţia va distribui alimentele colectate pe toată perioada anului 2010.
Rita Pal