AcasăNoutăţi20123 Decembrie: Conferinţă Caritas la nivel european

Conferinţă Caritas la nivel european

Conferinţa Confruntarea cu sărăcia; bunăstarea pentru copii şi familiile lor şi solidaritatea între generaţii a fost organizată de Caritas Europa, Caritas Franţa şi Secours Catholique la Paris, Franţa, în perioada 19 noiembrie 2012 – 21 noiembrie 2012. Delegat din partea Confederaţiei Caritas România a fost Rita Szopos - asistent social, coordonator Departament de Asistenţă Socială la Caritas Eparhial Oradea.
Scopul conferinţei a fost elaborarea unor propuneri bazate pe nevoi şi practici existente, pentru Comisia Europeană, în vederea implementării măsurilor necesare pentru combaterea sărăciei, în special în rândul copiilor.
Programul conferinţei a inclus sesiuni de prezentare în plen, ateliere de lucru şi vizite la diferite instituţii.
La conferinţă au fost prezentate practicile şi serviciile existente în cadrul reţelei naţionale Caritas România în combaterea sărăciei în rândul copiilor care provin din familii defavorizate.