AcasăNoutăţi201229 Noiembrie: IA ŞI TU CUTIA DE CRĂCIUN!

IA ŞI TU CUTIA DE CRĂCIUN!

"Săracii umblă goi, fără îmbrăcăminte şi istoviţi de foame…" (Iov 24, 10).
Am intrat deja în perioada de pregătire pentru Naşterea Fiului lui Dumnezeu. Rugăciunea în familie trebuie să fie un moment în care i se face loc oaspetelui care soseşte în casa noastră. Oaspetele pe care îl sărbătorim în Post şi la Crăciun este Isus, cel care trebuie să vină, potrivit promisiunii lui Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, vom descoperi că mai sunt şi alţi oaspeţi care aşteaptă să-i invităm să mănânce cu noi. În acelaşi timp, la rugăciune, la post şi ajun se adaugă milostenia sau caritatea trupească şi sufletească. Atenţia comunităţii noastre, în acest an, va fi orientată şi îndreptată spre săraci. Săracii sunt primii şi cei mai aşteptaţi la masa Domnului, şi acest lucru îl înţelegem ascultând cuvintele lui Isus. A avea un sărac la propria masă pare astăzi o experienţă aproape imposibilă, departe de realitatea pe care o trăim, şi totuşi acest lucru nu poate să justifice faptul că aceasta este invitaţia pe care o face Isus: numai fraţii stau împreună la aceeaşi masă şi frâng pâinea între ei. Nu putem să credem că "fraţi" este doar un termen, un cuvânt, un mod de a spune. Pentru cel care a ales să-l urmeze pe Isus, şi să se numească creştin, acest termen are în sine misterul unei comuniuni universale care animă inimile oamenilor de pe tot pământul.
Sfântul Părinte ne aminteşte că Anul Credinţei, în care tocmai am păşit, este şi o ocazie propice pentru a intensifica mărturia carităţii, apreciind că nu puţini creştini îşi dedică viaţa lor cu iubire celui care este singur, marginalizat sau exclus, ca fiind primul spre care trebuie mers şi cel mai important care trebuie susţinut, pentru că tocmai în el se reflectă însuşi chipul lui Cristos.
Pe parcursul acestui an bisericesc trebuie să ne întrebăm cine sunt aceşti săraci, aceşti fraţi aleşi ai Domnului, şi să ne întrebăm dacă sunt într-adevăr atât de departe de noi. Poate că, astăzi, sărac nu este numai cel care nu are ce să mănânce şi să se învelească, ci şi o familie care se află în dificultate, o persoană bolnavă sau bătrână, un copil orfan. Va fi important să învăţăm în acest timp de post şi rugăciune să facem un exerciţiu de sărăcie: să învăţăm să renunţăm la a avea ceva ce pare a fi bun, dar care nu ne este foarte necesar. Să renunţăm cu un scop, să renunţăm din iubire, pentru a da celui care are mult mai mare nevoie decât noi.
Ia şi tu Cutia de Crăciun şi pune în ea darul tău, expresie a renunţării tale, şi ajută pe cel care se află în dificultate. Caritas Eparhial Oradea va direcţiona ajutorul tău acolo unde este cea mai mare nevoie.
CUTIA DE CRĂCIUN
RENUNŢÂND SE POATE DĂRUI
Se poate renunţa:
la o ciocolată,
la un suc,
la o prăjitură,
la un film,
la o cafea,
la un pachet de ţigări,
la un vin,
la o bere,
la ....
Tu la ce renunţi?
Pune în Cutia de Crăciun darul tău, expresie a renunţării tale, şi ajută pe cel care se află în dificultate.
Modalitatea de returnare
Perioada de desfăşurare a campaniei Cutia de Crăciun este 25 noiembrie – 23 decembrie 2012
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutiei de Crăciun la biserică, aceasta se va returna voluntarilor Caritas duminică 23 decembrie 2012;
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutiei de Crăciun la şcoală, aceasta se va returna diriginţilor şi învăţătoarelor clasei, în data de 19 decembrie 2012;
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutiei de Crăciun în altă modalitate, aceasta se va returna la sediul asociaţiei, str. Mihai Pavel nr. 3, până în data de 24 decembrie 2012;
Donaţia ta se va înregistra în actele contabile ale asociaţiei, pe bază de chitanţă fiscală.
Pr. Olimpiu Todorean