AcasăNoutăţi20126 Noiembrie: Apel colectă

Apel colectă

Har şi pace din partea lui Dumnezeu, iar de la noi binecuvântare pentru toţi cei ce aduceţi daruri şi faceţi bine întru sfintele noastre biserici şi vă aduceţi aminte de cei săraci.
+ Virgil Bercea
Episcop
Dragi credincioşi,
În 16 octombrie 2012 s-au împlinit 6 ani de când am oferit primele porţii de mâncare, cu ajutorul surorilor franciscane misionare ale lui Cristos, oamenilor care locuiesc pe stradă, care nu au nici un venit, care sunt singuri, ai nimănui şi care nu sunt în măsură să îşi asigure minimul pentru supravieţuire. A fost un gest mic, dar care a însemnat pentru ei foarte de mult.
În această perioadă am oferit, cu sprijinul Dumneavoastră, dragi credincioşi, 54.450 de porţii de mâncare. Sute de oameni şi-au astâmpărat foamea şi au servit masa, pentru mulţi dintre ei, singura masă din zi, la Caritas.
Caritas-ul şi cantina socială nu sunt ale mele, sunt ale Bisericii, sunt ale Dumneavoastră. Este semnul, dacă vreţi, prin care Biserica îşi arată milostivirea, nu judecând, nu întorcând privirea de la imaginea sărăciei, ci aplecându-se cu dragoste către cel lovit, către cel sărac, către cel aflat în nevoie. Dumneavoastră, fiecare în parte, aţi fost pentru toţi aceşti oameni, prin contribuţiile făcute la susţinerea mesei săracilor, „samariteanul milostiv”. Aţi urmat cuvintele Domnului „Să-ţi deschizi mâna faţă de fratele tău, faţă de sărac şi faţă de cel lipsit din ţara ta.” (Deut.15.11).
A trecut mai bine de un an de la deschiderea cantinei sociale şi, ca în fiecare an, Colecta specială care se organizează în Duminica Samariteanului Milostiv are ca şi scop strângerea de fonduri pentru susţinerea acesteia. Prin urmare, tasul din data de 11 noiembrie 2012 va fi predat, de fiecare parohie, asociaţiei.
Parcă mai mult, astăzi, mâinile Domnului lucrează prin faptele noastre. De aceea Binele nu poate fi făcut de altcineva decât de noi toţi. Este nevoie de ajutorul dumneavoastră, şi de această dată, pentru că sunt oameni care ne bat la uşă, spunându-ne: „Ne este foame”, iar noi, precum ne îndeamnă Domnul, trebuie să le dăm de mâncare.
Dragi credincioşi, acum, la începutul Anului Credinţei, vă îndemn, cu Sfântul Iacob, să vă manifestaţi credinţa prin fapte, susţinând, pe măsura posibilităţilor, Cantina Socială.
Pr Olimpiu Todorean
Preşedinte