AcasăNoutăţi20126 Noiembrie: Strangere de fonduri

Strangere de fonduri

Criza economică îşi face simţită prezenţa şi în viaţa ONG-urilor din Oradea, mai cu seamă a celor care activează în domeniul social.
Prin urmare, fiecare asociaţie sau fundaţie, pe lângă atragerea de donaţii de la persoane fizice, finanţări de la autorităţile publice locale, sponsorizări de la firme şi companii (în cuantum tot mai mic) sunt datoare să caute noi forme de autofinanţare a serviciilor pe care le desfăşoară în comunitatea orădeană.
În acest sens, Caritas Eparhial Oradea a participat în zilele de 11, 12, 13 şi 14 octombrie 2012, la Zilele Oraşului care au loc în cadrul Toamnei Orădene.
Asociaţia care de 6 ani hrăneşte o parte din cei mai săraci oameni ai oraşului, a decis să încerce să strângă bani pentru susţinerea Cantinei Sociale într-un mod inedit: participând la serbările oraşului cu un stand la care se va comercializa mâncarea tradiţională: mici, grătare, bere, băuturi răcoritoare. Întregul profit a fost direcţionat pentru asigurarea continuităţii cantinei sociale în care mănâncă, zilnic, 30 de persoane fără adăpost sau persoane vârstnice singure.
De asemenea, am fost prezenţi cu un produs special: gomboţi cu prune. Gomboţii au fost pregătiţi de angajaţii şi voluntarii asociaţiei şi au fost oferiţi în caserole, câte 3 bucăţi, în schimbul unei donaţii de minim 5 lei. Banii obţinuţi în felul acesta vor asigura, la fel, continuarea activităţii la cantina socială.
În urma acestei acţiuni, în contul asociaţiei a intrat suma de 6.750 lei. Aceşti bani vor asigura masa pe timp de o lună pentru 30 de beneficiari.
Tuturor acelora care au vizitat standul nostru şi au cumpărat le mulţumim pentru ofertele făcute.
Pr. Olimpiu Todorean