AcasăNoutăţi201219 Septembrie: La ceas aniversar…

La ceas aniversar…

Centrul Social „Maria Rosa” (situat pe str. Theodor Aman, 1C, Oradea) al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea a fost inaugurat pe data de 1 septembrie 2011. După inaugurare, asistenţii sociali şi-au reluat activitatea în noul Biroul de Asistenţă Socială unde, zilnic, au primit solicitările venite din partea persoanelor aflate în dificultate şi au venit în sprijinul lor prin serviciile oferite.
Prima masă a fost servită Cantină în data de 4 septembrie 2011. După un an de activitate hrana este pregătită în bucătăria proprie şi servită persoanele fără adăpost în spaţioasa sală de mese, care stă la dispoziţia beneficiarilor. În cursul anului care a trecut de la inaugurarea Centrului, 110 persoane au primit sprijin în asigurarea mesei calde. Dintre cei 110 beneficiari, un număr de 30 de persoane au reuşit să dobândească o stabilitate datorită sprijinului oferit şi a implicării lor active în rezolvarea problemelor.
În data de 3 noiembrie 2011 am deschis primul serviciu din Oradea care oferă acces persoanelor fără adăpost la menţinerea igienei corporale: Duşurile sociale. Persoanele care solicită sprijin în acest sens primesc toate materialele necesare efectuării duşului, iar la nevoie un schimb de haine curate. În cursul anului au beneficiat de această activitate 91 de persoane, efectuând în total 717 de duşuri.
Următorul serviciu care şi-a început activitatea a fost Centrul maternal unde a fost cazată prima mămică pe o perioadă de 6 luni de la naşterea copilului.
La sfârşitul lunii februarie 2012, Centrul de Zi „Gabriele” şi-a deschis porţile pentru a veni în sprijinul copiilor care provin din familii defavorizate. Cei 9 copii care au frecventat centrul de zi au participat la activităţi educative, recreative precum şi de timp liber. De asemenea, li s-a asigurat copiilor o masă caldă în fiecare zi de activitate.
La sfârşitul primului an de activitate a centrului, toate serviciile desfăşurate aici sunt funcţionale, iar rezultatele muncii noastre sunt vizibile prin creşterea calităţii vieţii persoanelor sprijinite.
Rita Szopos