AcasăNoutăţi201230 August: Un nou proiect DA VIEŢII s-a încheiat

Un nou proiect DA VIEŢII s-a încheiat

Centrul Social Maria Rosa, care găzduieşte Cantina Socială, Duşurile Sociale şi Biroul de Asistenţă Socială este prevăzut şi cu camere de cazare pentru mame adolescente însărcinate. Acest Centru Maternal a fost iniţiat cu scopul de a veni în sprijinul tinerelor însărcinate, care ajung într-o situaţie vulnerabilă datorită lipsei sprijinului din partea familiei de provenienţă. Centrul Maternal îşi propune să fie podul care oferă posibilitatea de a trece peste o perioadă de criză, să protejeze viaţa neajutorată, care nu se poate lupta pentru ea însăşi. În acelaşi timp doreşte să faciliteze reluarea comunicării şi a sprijinului cu membrii familiei de origine.
În perioada 02.02. – 27.08.2012. a fost găzduită prima beneficiară în cadrul Centrului Maternal. Coordonatorul, asistentul social, asistentul medical şi administratorul Centrului Social au fost persoanele care s-au implicat în derularea activităţilor din cadrul acestui proiect.
Tânăra mamă a fost cazată într-o cameră prevăzută cu baie proprie, dotată şi utilată corespunzător pentru creşterea unui copil nou-născut. În cadrul proiectului am asigurat copilului nou-născut lapte praf, materialele de igienă precum şi medicamentele necesare creşterii armonioase. Am acoperit nevoile de bază a beneficiarei şi am oferit sprijin, îndrumare, informare în reorganizarea vieţii şi restabilirea relaţiilor de sprijin.
Rita Szopos