AcasăNoutăţi201223 August: Voluntari italieni în Oradea

Voluntari italieni în Oradea

Un grup de tineri voluntari însoţiţi de un preot şi venind din trei parohii din Padova, au desfăşurat un serviciu la Centrul Social Maria Rosa, cu multă bucurie şi spirit de grup. Un grup mare şi frumos, plin de valori şi idealuri, cu multă generozitate s-au pus la „muncă” pentru a putea cunoaşte o nouă realitate, nu prea cunoscută, aceea a Caritas-ului din Oradea.
Administratorul Centrului Social i-a primit prezentându-le ce este Caritas-ul, coordonatorul Departamentului de Asistenţă Socială le-a explicat rolul asistentului social în Caritas, în serviciul celor săraci; iar coordonatorul Centrului de Îngrijire la Domiciliu le-a povestit despre serviciul acordat celor în vârstă precum şi despre serviciul medical din România. Au fost interesaţi despre rolul Statului în mediul social şi s-au pus apoi l-a treabă făcând o curăţenie generală în Centru Social pentru că, nu-i aşa, în această „casă” trebuie să îi primim pe cei care bat la uşă în fiecare zi cerând ajutor.
Au petrecut apoi ore fericite în compania copiilor rromi şi s-au jucat cu ei. Au fost în mijlocul lor chiar dacă nu cunoşteau limba.
O parte dintre fetele din grup au stat împreună cu tânăra mamă din Centrul Maternal pe care am găzduit-o pe o perioadă de 7 luni, şi au văzut ce înseamnă să creşti un copil, singură, fără ajutorul nimănui.
La sfârşitul perioadei, tinerii au înţeles lucrarea pe care o întreprindem aici şi cu ajutorul lor sperăm că în viitor vom putea continua să facem ceva mai mult pentru săracii comunităţii noastre.
Mulţumim tinerilor, aţi fost mari!
Alessandra Crovasce