AcasăNoutăţi201231 Iulie: Doina Crângaşu, director executiv Caritas România în Topul Forbes România

Doina Crângaşu, director executiv Caritas România în Topul Forbes România

Joi, 21 iunie 2012, Forbes România a premiat cele mai influente femei din România. Eveniment unic în Romania, Gala Forbes a reunit personalităţi feminine de succes din domenii precum bussiness, lifestyle, media, sport şi din sectorul non-guvernamental.
Pentru cei 16 ani de activitate intensa în sectorul non-guvernamental şi pentru cele 74 de proiecte sociale şi filantropice întreprinse în cariera sa, Doina Crângaşu, Director Executiv al Confederaţiei Caritas România, a fost premiata de publicaţia Forbes România şi s-a clasat în topul 50 al celor mai influente femei din România. Puterea de decizie, puterea financiară gestionată cu mult tact, implicarea în diferite sfere de influenţă socială, au plasat-o pe Doina Crângaşu în Topul Forbes al celor 50 de femei cu influenţă din România, în 2012.
Denumită de publicaţia Forbes România ca fiind „Doamna cu Suflet de Aur”, Doina Crângaşu a vorbit în paginile revistei despre cât de multă muncă, responsabilitate şi pasiune trebuie să depui pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Activităţile sociale desfăşurate în ultimii 16 ani de carieră în sectorul neguvernamental, au scos în evidenţă faptul că oamenii asistaţi de organizaţiile societăţii civile au nevoie atât de ajutor material, dar şi de hrană spirituală. Numai anul trecut, organizaţiile Caritas din România au sprijinit 115.000 de beneficiari proveniţi din diferite medii şi categorii sociale (15.000 de copii şi tineri, 25.000 de vârstnici, 60.000 de familii nevoiaşe, persoane cu disabilităţi şi comunităţi afectate de dezastre), iar bugetul gestionat de organizaţiile Caritas în România a fost de 14 milioane de euro.
Confederatia Caritas Romania