AcasăNoutăţi201225 Iulie: S-a întors la Domnul

S-a întors la Domnul

Liviu Dat, născut la 19.05.1982 a decedat în ziua de 24.07.2012. A fost voluntar Caritas. Redăm în continuare o parte din gândurile împărtăşite de Liviu:
Înainte de a intra în Caritas Eparhial, am avut ocazia de a vedea ce înseamnă voluntariatul în străinătate. Tinerii de acolo fac totul din suflet, nu se şochează şi nu simt dezgust, indiferent de cum arată beneficiarul din faţa lor. Am încercat să aplic această atitudine acasă. Împart haine şi mâncare, fără să fac diferenţe între nevoiaşi. Dincolo de hrană, le pot oferi un şi un sfat. Sunt oameni care nu au cu cine schimba o vorbă. Ei nu mai contează pentru nimeni. Mulţi gândesc că cei care sunt pe stradă, pot fi de vină pentru cum au ajuns. Eu mă gândesc de câte ori îi văd că e vina mea, vina noastră, vina societăţii. Sunt atitudini care pot doborî oameni.
Liviu, la Caritas Eparhial Oradea a oferit peste 125 de ore celor aflaţi în dificultate.
Credinţa acestui tânăr s-a manifestat prin fapte de caritate.
În numele tuturor angajaţilor, voluntarilor şi beneficiarilor îi mulţumim lui Liviu şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îl aşeze în cortul drepţilor Săi.