Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201211 Aprilie: Colecta de Paşti 2012
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Colecta de Paşti 2012

Colecta de Paşti 2012

În perioada Postului Mare 2012 am organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente ale lor pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 150 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 975 lei.
La colectă s-au adunat alimente de bază, şi anume: ulei (146 de litri), făină (228 de Kg), zahăr (198 de Kg) orez (110 de Kg), paste făinoase (129 pachete) etc. cu o valoare de inventar de 3.794 lei.
Unii credincioşi au ales să facă donaţii în bani. Acestea au fost în valoare de 8.312 lei.
Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului familiilor ai căror copii frecventează Centrul de zi „Gabriele”. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice - care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Din anul acesta, o parte semnificativă a bunurilor colectate va fi destinată Centrului Social „Maria Rosa” unde se prepară zilnic masa de prânz pentru 50 de persoane.
Tuturor celor care au făcut aceste donaţii le mulţumim şi le dorim în numele beneficiarilor noştri Sărbători Binecuvântate şi fericite!
Olimpiu Todorean
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS