AcasăNoutăţi201231 Martie: Marş pentru Viaţă

Marş pentru Viaţă

Conform statisticilor, peste 20 de milioane de avorturi au fost făcute pe teritoriul României în ultimii 50 de ani. Pentru a atrage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen şi pentru a opri aceste crime, mai multe biserici şi organizaţii non-guvernamentale au organizat în Oradea sâmbătă, 24 martie 2012, „Marş pentru Viaţă”. Manifestarea a debutat în Piaţa Unirii unde au vorbit vice primarii oraşului Oradea, preoţi, pastori şi reprezentanţi ONG.
Mesajele afişate de participanţi pe pancartele aduse în centrul municipiului pot fi considerate strigăte ale copiilor avortaţi: „Adevăraţii doctori NU ucid copiii!”, „Nu poţi fi creştin şi pro-avort!”, „Cât costă un avort? O viaţă umană”, „Dumnezeu m-a ţesut în pântecele mamei mele”, „Avortul opreşte o inimă care bate şi frânge inima unei mame”, „Şi eu sunt copil. Am dreptul la viaţă!” etc. Marşul a urmat traseul Piaţa Unirii – Podul Ferdinand – corso – Parcul Traian – str. Andrei Şaguna – Parcul Libertăţii (Podul Mic) – Parcul 1 Decembrie unde s-a organizat un spectacol tematic pentru cei prezenţi.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a fost prezentă la acest marş prin angajaţi şi voluntari susţinând dreptul la viaţă a ne-născutului dar, în acelaşi timp, şi dreptul femeilor de a face alegeri corecte şi de a nu accepta cu uşurinţă avortul ca singura soluţie.