AcasăNoutăţi20129 Martie: Reprezentanţi ai Conferinţei Episcopilor Catolici din SUA au vizitat Caritas Eparhial Oradea

Aflându-se într-o vizită oficială în România, la Oradea, Preşedintele Comisiei de Ajutor pentru Europa Centrală şi de Est a Conferinţei Episcopale Catolice din Statele Unite ale Americii, ES Cardinalul Justin F. Rigali, Arhiepiscop emerit de Philadelphia, PS John Gajdos şi directorul acestei Comisii d-l Ph. D. Declan C. Murphi, în data de 3 martie 2012, au dorit să viziteze şi obiectivele sociale ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
În cadrul discuţiilor au fost prezentate proiectele, programele şi activităţile organizaţiei la sfârşitul cărora le-a fost înmânat şi Raportul Anual pe 2010.
În cursul după amiezii, ES Cardinalul Justin F. Rigali, Arhiepiscop emerit de Philadelphia, PS John Gajdos şi PSS Virgil Bercea Episcop de Oradea însoţiţi de pr. Olimpiu Todorean, preşedintele organizaţiei Caritas au vizitat Centrul Social „Maria Rosa”, unde funcţionează o Cantină socială pentru 35 de persoane, Duşuri pentru oamenii străzii, Centrul de zi pentru copii „Gabriele”, Centrul de consiliere psihologică şi Centrul maternal „Mihai”. Următorul obiectiv vizitat a fost Casa Frenţiu, centru pentru persoane vârstnice, clădire care se află în construcţie.
Preşedintele Caritas Eparhial Oradea a mulţumit delegaţiei pentru interesul acordat cunoaşterii asociaţiei şi a colaborării ulterioare pentru proiectele organizaţiei.