AcasăNoutăţi201217 Februarie: APEL

APEL

În momentul de faţă prisosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)
Iubiţi credincioşi,
Ultimele săptămâni au fost deosebit de grele pentru zeci de mii de semeni de-ai noştri, rămaşi prizonieri în propriile locuinţe. Sute de localităţi din ţară au fost izolate, familii întregi rămânând blocate în case sub zăpadă. Toate persoanele prizoniere în locuinţe au trăit în aceste zile momente dramatice, resursele de apă şi hrană fiindu-le grav afectate. Zeci de oameni au murit până acum în toată ţara, însă situaţia ar putea deveni mult mai dramatică, mii de oameni fiind în pericol iminent în momentul în care munţii de zăpadă vor începe să se topească.
Localităţile din Eparhia de Oradea au fost, din fericire, şi de această dată ferite de dramele con-naţionalilor noştri. Iar eu vă cer astăzi, dragii mei, să nu rămâneţi indiferenţi la dramele fraţilor noştri, să vă întoarceţi privirea spre ei, dând din prea-plinul vostru şi împărţind din puţinul vostru pe care îl aveţi.
Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană o pot face în duminica dinaintea intrării în post: 26 februarie 2012. Fondurile care vor fi colectate în Bisericile Catolice vor fi utilizate, după deblocarea localităţilor, în cadrul unor proiecte de reabilitare a caselor, acolo unde zăpada depusă în cantităţi foarte mari a afectat locuinţele, sau pentru achiziţionarea de animale mici pentru familiile care le-au pierdut în perioada cât au fost blocate.
În Eparhia de Oradea responsabilitatea este acordată Asociaţiei „Caritas Eparhial Oradea”. Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 26 februarie 2012 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei până la 15 martie 2012, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi bine întru sfintele noastre biserici!
† Virgil Bercea
Episcop
Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie:
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902