AcasăNoutăţi201130 Decembrie: Rezultatele campaniei „Ia şi tu Cutia de Crăciun”

Rezultatele campaniei „Ia şi tu Cutia de Crăciun”

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat, în perioada 15 noiembrie 18 decembrie 2011, Campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun”, campanie în care se cerea ca rezultatul renunţărilor să fie dăruit de fiecare persoană în parte unor familii aflate în dificultate. Campania s-a desfăşurat în parohii, din Oradea şi împrejurimi, şcoli şi licee din Oradea, precum şi în cele trei filiale Caritas: Zalău, Şimleu Silvaniei şi Tăşnad. Suma colectată astfel s-a cifrat la 26.892,04 lei, după cum urmează:
Parohii: Parohia Mănăstirea „Maica Domnului”, Oradea, 11.564,37 lei; Parohia „Sfântul Gheorghe”, Oradea, 952,60 lei; Parohia „Sfânta Treime”, Oradea, 1.295 de lei; Parohia 1 Mai, Haieu, 542,80 lei; Parohia Sânmartin, 172,67 lei; Parohia „Duminica Tuturor Sfinţilor”, Don Orione Oradea, 871 de lei; Parohia „Înălţarea Domnului”, Oradea, 254 de lei. Total parohii: 15.652,44 lei
Filiale: Tăşnad, 490 de lei; Şimleu Silvaniei, 2.927 de lei; Zalău, 3.100 de lei. Total filiale: 6.517 lei.
Licee, şcoli: Liceul „Lucian Blaga”, 1.230 de lei; Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, 357,30 lei; Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, 2.484,47 lei (Clasa I B, 252 de lei; Clasa a II-a B, 554,40 lei; Clasa a III-a B, 78,90 lei; Clasa a IV-a B, 154,10 lei; Clasa I A, 282,50 lei; Clasa a II-a A, 242,10 lei; Clasa a III-a A, 191,70 lei; Clasa a IV-a A, 190 de lei; Clasele V-XII, 539 de lei); Şcoala Generală I-VIII Dacia, 490 de lei (Clasa a II-a A, 490 de lei). Total licee şi şcoli: 4.562 de lei.
Persoane fizice: 160,6 lei.
Prin Serviciul de Asistenţă Socială şi Suport pentru Familii şi Persoane aflate în Dificultate, am sprijinit familii şi persoane în prevenirea pierderii stabilităţii şi am completat resursele realizate cu scopul de a facilita redobândirea independenţei. În anul 2011, peste 100 de familii şi persoane au primit sprijin în depăşirea unor situaţii de criză.
Ultima activitate derulată în cadrul serviciului a fost oferirea de pachete cu alimente familiilor aflate în dificultate.
Distribuirea s-a desfăşurat în zilele de 20-21 decembrie 2011. Peste 50 de familii au primit sprijin prin asigurarea alimentelor de bază după cum urmează: Ulei – 102 litri, Zahăr – 66 kg, Orez – 71 kg, Paste – 102 pungi, Mazăre – 28 de borcane, Făină – 57 kg, Vegeta – 28 buc., Bomboane – 17 pungi, Biscuiţi – 41 buc., Dulciuri – 158 buc., Portocale – 30 kg, Pateu – 36 buc., Suc – 52 de sticle, în valoare de: 2.819, 54 lei.
Prin acest comunicat dorim să mulţumim celor care au hotărât ca renunţarea lor să se concretizeze într-un ajutor material pentru persoanele aflate în dificultate.
Olimpiu Todorean