AcasăNoutăţi201130 Decembrie: La masă cu sărmanii. Angajaţii Caritas Eparhial au trăit cu adevărat spiritul Crăciunului

Când rostim sau auzim cuvântul Crăciun, gândul ne duce la cadouri, cârnaţi de porc sau la familie, colinde şi miros de brad. Angajaţii Caritas Eparhial Oradea au abandonat aspectul comercial al sărbătorii şi au trăit cu adevărat spiritul Crăciunului. Astfel, în ziua de Crăciun, aceştia au luat prânzul cu beneficiarii programului social „O masă caldă pentru sărmani”. Lor li s-a alăturat şi episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea. Ierarhul nu s-a aşezat în colţul mesei, cum obişnuiesc să facă înaltele feţe bisericeşti, ci s-a aşezat la masă cu sărmanii, a dat mâna cu ei, ciocnit un pahar de vin, a colindat şi a stat de vorbă cu ei, încercând să le afle problemele şi să-i încurajeze.
Sărmanii au primit la prânz bunătăţi specifice acestei perioade (aperitiv, ciorbă, sarmale, friptură, bomboane de pom şi cozonac).
„Este păcat să nu trăieşti această emoţie. În zilele noastre suntem bombardaţi de marketing. Noi însă am vrut să le oferim sărmanilor câteva clipe mai vesele, mai frumoase, mai optimiste. E un cadou minunat pentru aceşti oameni, pentru că mulţi dintre ei nu au o familie, nu au pe cineva”, a spus preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Crina DOBOCAN