AcasăNoutăţi201125 Noiembrie: IA ŞI TU CUTIA DE CRACIUN

IA ŞI TU CUTIA DE CRACIUN

Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puţin dă mai puţin, dar nu pregeta să faci milostenie. Dă celui flămând din pâinea ta şi celui gol din hainele tale. Din toate câte ai din belşug, fă milostenie, şi să nu-i pară rău ochiului tău când vei face milostenie!Cartea lui Tobit 4, 8 şi 16
La post, ajun şi rugăciune se adaugă milostenia sau caritatea trupească şi sufletească.
Această virtute are o dublă valoare, prin faptul că întâi ne lipsim pe noi înşine, de bună voie, de un bun, iar, în al doilea rând, dăruind acel bun unuia lipsit, împlinim o faptă de dragoste creştinească.
Şi, atunci, când renunţăm la ceva spre a-l dărui lui Isus în persoana celui lipsit sau suferind, Isus nu se lasă întrecut în generozitate şi ne iartă o parte mai mică sau mai mare din datoria pedepselor ce le avem de ispăşit, în măsura iubirii cu care l-am dăruit.
Suntem în postul Crăciunului şi de aceea trebuie să-i înţelegem spiritul.
Toţi ştiu că această perioadă este un timp de pregătire pentru Crăciun. De aceea, cu multe zile înainte ne pregătim sufletele, ne curăţăm conştiinţa, ne purificăm spiritul şi încercăm să primim venirea Lui: frumoşi şi fără nici o pată. Aşa cum Isus se naşte din imaculata Fecioară, tot aşa Crăciunul trebuie să fie celebrat de oameni curaţi, imaculaţi. Oricine, în acea zi, va fi murdar şi pătat demonstrează că nu este interesat de Naşterea lui Isus şi nu ia în considerare dorinţa acestuia de a intra în sufletul fiecăruia dintre noi.
Prin urmare, apropiindu-ne de Crăciun, să ne purificăm de urâţenia păcatului, şi să umplem locul lăsat de acesta cu diferite acţiuni de caritate.
Ce vom spune dacă într-o casă, între servitorii aceluiaşi patron, unul se îngâmfă, îmbrăcat cu haine scumpe, şi un altul suferă că abia se poate acoperi cu zdrenţe; că unul se îmbuibă cu mâncare şi un altul moare de foame şi de frig? Ce eficienţă va avea rugăciunea noastră? Cum putem să cerem să fim eliberaţi de păcat şi să nu fim deschişi faţă de fraţii noştri?
Suntem imitatori ai Domnului nostru. Dacă El a voit ca şi săracii să participe împreună cu noi la harul Cerului, de ce să nu fie părtaşi cu noi şi la bunurile terestre? Să nu ne fie străini în cele materiale dacă ne sunt fraţi în Sfintele Taine. Numai astfel vom reuşi împreună, cu toţii, să-l primim pe Isus în ieslea sufletului nostru.
Ia şi tu Cutia de Crăciun şi pune în ea darul tău, expresie a renunţării tale, şi ajută o familie care se află în dificultate. Caritas Eparhial Oradea va direcţiona ajutorul tău acolo unde este cea mai mare nevoie.
Acest post al Crăciunului nu trebuie să fie un post al durerii, al amărăciuni şi tristeţii, ci un post al bucuriei şi al dăruirii, prin renunţare, pentru că Pruncul Isus va veni şi ne va aduce mântuirea fiecăruia dintre noi.
Pr. Olimpiu Todorean
CUTIA DE CRĂCIUN
RENUNŢÂND SE POATE DĂRUI
Se poate renunţa:
la o ciocolată,
la un suc,
la o prăjitură,
la un film,
la o cafea,
la un pachet de ţigări,
la un vin,
la o bere,
la ....
Tu la ce renunţi?
Pune în Cutia de Crăciun darul tău, expresie a renunţării tale, şi ajută o familie care se află în dificultate.
www.caritaseparhial.ro
Modalitatea de returnare
Perioada de desfăşurare a campaniei Cutia de Crăciun este 15 noiembrie – 18 decembrie
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutia de Crăciun la biserică, aceasta se va returna voluntarilor Caritas duminică 18 decembrie;
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutia de Crăciun la şcoală, aceasta se va returna diriginţilor şi învăţătoarelor clasei în data de 19 decembrie;
În cazul în care aţi intrat în posesia Cutia de Crăciun în altă modalitate, aceasta se va returna la sediul asociaţiei, str. Mihai Pavel nr. 3, până în data de 20 decembrie;
Donaţia ta se va înregistra în actele contabile ale asociaţiei, pe bază de chitanţă fiscală.