Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201116 Noiembrie: Un milion de stele pentru familiile sărace
Casa Frenţiu
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Un milion de stele pentru familiile sărace

Un milion de stele pentru familiile sărace

Un milion de stele pentru cei nevoiaşi s-au aprins sâmbătă, 12 noiembrie, în toată ţara. Evenimentul numit simbolic ,,Un milion de stele’’ a avut loc concomitent în 37 de oraşe din ţară şi în câteva zeci de oraşe din Europa şi constă în participarea cetăţenilor prin aprinderea de lumânări într-un spaţiu public.
La Oradea, Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica au invitat oamenii să aprindă o candelă ca simbol al solidarităţii cu persoanele nevoiaşe. În acest an, acţiunea a avut loc în faţa Teatrului de Stat ,,Regina Maria’’, unde zeci de credincioşi orădeni au aprins lumânări şi s-au rugat pentru cei săraci, alături de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi de angajaţii celor două organizaţii Caritas din Oradea.
,,Această acţiune a fost un îndemn la solidaritate şi la construirea unei lumi drepte, un apel la luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Beneficiarii acestei acţiuni sunt persoanele sărmane, bolnavii sau marginalizaţii. Fiecare lumânare aprinsă reprezintă simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile, boala sau excluziunea socială’’, a declarat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea.
Cu această ocazia s-au putut face şi donaţii în lei, bani care vor merge în fondul de ajutorare a familiilor sărace din baza de date a organizaţiei Caritas.
Apelului la solidaritate făcut de organizaţiile Caritas a răspuns şi Adelina Coste, subprefectul Bihorului. Aceasta a aprins o lumânare şi a oferit o donaţie Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Cei care au dorit să susţină campania ,,Un Milion de Stele pentru Familiile Sărace’’, lansată de Confederaţia Caritas România, au putut face o donaţie de 2 euro prin SMS la numărul 859, valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote până în 14 noiembrie, inclusiv.
Crina Dobocan www.bihon.ro
Direcţionează 3,5%
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS