Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201116 Noiembrie: Un milion de stele pentru familiile sărace
CANTINA SOCIALĂ
Îngrijire la domiciliu
Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Un milion de stele pentru familiile sărace

Un milion de stele pentru familiile sărace

Un milion de stele pentru cei nevoiaşi s-au aprins sâmbătă, 12 noiembrie, în toată ţara. Evenimentul numit simbolic ,,Un milion de stele’’ a avut loc concomitent în 37 de oraşe din ţară şi în câteva zeci de oraşe din Europa şi constă în participarea cetăţenilor prin aprinderea de lumânări într-un spaţiu public.
La Oradea, Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica au invitat oamenii să aprindă o candelă ca simbol al solidarităţii cu persoanele nevoiaşe. În acest an, acţiunea a avut loc în faţa Teatrului de Stat ,,Regina Maria’’, unde zeci de credincioşi orădeni au aprins lumânări şi s-au rugat pentru cei săraci, alături de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi de angajaţii celor două organizaţii Caritas din Oradea.
,,Această acţiune a fost un îndemn la solidaritate şi la construirea unei lumi drepte, un apel la luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Beneficiarii acestei acţiuni sunt persoanele sărmane, bolnavii sau marginalizaţii. Fiecare lumânare aprinsă reprezintă simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile, boala sau excluziunea socială’’, a declarat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea.
Cu această ocazia s-au putut face şi donaţii în lei, bani care vor merge în fondul de ajutorare a familiilor sărace din baza de date a organizaţiei Caritas.
Apelului la solidaritate făcut de organizaţiile Caritas a răspuns şi Adelina Coste, subprefectul Bihorului. Aceasta a aprins o lumânare şi a oferit o donaţie Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Cei care au dorit să susţină campania ,,Un Milion de Stele pentru Familiile Sărace’’, lansată de Confederaţia Caritas România, au putut face o donaţie de 2 euro prin SMS la numărul 859, valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote până în 14 noiembrie, inclusiv.
Crina Dobocan www.bihon.ro
Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!
CENTRUL GABRIELE
DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS