AcasăNoutăţi20113 Noiembrie: UN MILION DE STELE PENTRU FAMILIILE SĂRACE

UN MILION DE STELE PENTRU FAMILIILE SĂRACE

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, ora 17.00, organizaţiile Caritas din România organizează simultan, în Bucureşti şi în alte 37 de oraşe din ţară, cel mai amplu gest de solidaritate şi generozitate faţă de familiile lovite de sărăcie.
Peste 5.000.000 de români trăiesc sub pragul sărăciei, conform Institutului Naţional de Statistică, dintre care peste 1.300.000 supravieţuiesc sub pragul sărăciei absolute. Hrana insuficientă şi necorespunzătoare, condiţiile precare de locuit, bolile, şomajul, lipsa banilor pentru a asigura educaţia copiilor sunt cauze care pun în pericol existenţa multor familii din România.
Campania „Un milion de stele pentru familiile” sărace face apel către publicul larg, mass-media, autorităţile centrale şi locale să nu rămână indiferente la această situaţie, răspunzând activ la apelul de solidaritate lansat de Caritas prin participarea la eveniment şi printr-o donaţie la faţa locului sau prin SMS la numărul 859 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote.
Sub îndemnul “Vino” şi „Aprinde o stea”, participanţii vor primi şi vor aprinde lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o familie care se confruntă cu sărăcia şi marginalizarea socială. Donaţiile pe care le oferă vor fi folosite pentru a ajuta familiile sărace care trăiesc cu mai puţin de 260 RON pe lună pe membru de familie.
Vino şi tu în faţa Teatrului de Stat din Oradea, sâmbătă, 12 noiembrie 2011, ora 17.00 alături de Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Oradea.
Mai multe detalii pe www.unmiliondestele.ro