AcasăDepartamenteDepartamentul Intervenţii în Situaţii de Urgenţă

Departamente

Programul Emergency

Una dintre noutăţile anului 2008 a fost reprezentată de demararea primelor activităţi în cadrul Programului Emergency (primul program naţional la care asociaţia noastră a aderat).

Calamităţile produse tot mai frecvent în ultimii ani, atât în ţară, cât şi în străinătate, au avut ca efecte directe pierderea de vieţi omeneşti, pierderea locuinţelor sau distrugerea majoră a acestora, pierderea pe o perioadă mai scurtă sau mai îndelungată a surselor de subzistenţă, pierderi materiale majore.

Evenimente în Myanmar şi China

În data de 2 şi 3 mai 2008, ciclonul „Nargis” a devastat delta râului Irrawaddy din Myanmar. În toate parohiile catolice din România a avut loc, în data de 8 iunie 2008, o colectă dedicată evenimentelor din Myanmar şi China, suma strânsă fiind de 360.082 Ron.

Evenimentele din Maramureş şi Moldova

În urma ploilor abundente din perioada 24-28 iulie 2008, au fost inundate mai multe judeţe din N şi N-V-ul ţării.

1.

ACEO a organizat o colectă extraordinară pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din Maramureş şi Moldova. Cu banii obţinuţi s-au cumpărat 22 de butelii şi 22 de aragaze echipate complet, care au fost oferite sinistraţilor din N-V ţării, restul sumei fiind direcţionată către intervenţiile din Moldova.

De asemenea, o echipă a organizaţiei noastre a fost prezentă în satul Buruieneşti, Judeţul Neamţ, oferind suport psiho-social victimelor inundaţiilor şi ajutând la distribuirea de ajutoare.